Anatómia-tartáselemzés-alapelvek

A funkcionális anatómiai tudás, bármely mozgásformában szerzett korábbi tanítási tapasztalat és a STOTT PILATES® gyakorlatok alapszintű ismerete a képzés előfeltételei.

Az anatómia alapismerete elengedhetetlen a mozgásszervi képzésben. Teljes, részletes egyetemi szintű képzés nem szükséges, de a váz-izomrendszer és a tartásanalízis megfelelő szintű tudása előfeltétele a STOTT PILATES® képzéseknek.

A Balance Stúdió szakmai vezetői több éves tanítási tapasztalattal a Pilates képzés tudásigényéhez igazított segédanyagokkal gazdagon illusztrált előképzést nyújtanak. Főbb pontok:

  • √ anatómiai alapfogalmak , szinonimák, síkok-jelzők
  • √ csonttan alapjai (gerinc-váll-medenceöv)
  • √ mozgásleírás (hajlítás-nyújtás=flexió-extenzió)
  • √ alapvető izomtan: izmok eredése-tapadása, funkciója
  • √ törzs és vállstabilizáló izmok
  • √ koncentrikus-izometrikus-excentrikus mozgások gyakorlatokban
  • √ tartáselemzés: referenciapontok, medence dőlés, gerincgörbületek
  • √  alapelvek-alapgyakorlatok előképzés

A kurzushoz nyomtatott segédanyagban az ÖSSZES alapvető anatómiai és tartáselemzési információ megtalálható.

A pilates anatómia alapjai online előadás sorozat bevezető részei Dr. Ráthonyi Gábor, a Pilates Balance Stúdió Merrithew™ STOTT PILATES® Nemzetközi oktatóképzési központ orvosszakmai vezetőjével:
1. Bevezetés

2. Anatómiai síkok és irányok

 

Ha a megadott előképzési időpontok nem megfelelőek, vagy részletesebben akarod megismerni az alapokat EGYÉNI ELŐKÉPZÉS -re is van lehetőség BÁRMELYIK STOTT PILATES® oktatónál országszerte!!

Pilates és mozgás anatómia

ANATÓMIA MODULOK TALAJ 1. -TÖRZS anatómia 1. (T1) TARTÁSELEMZÉS (T2) VÉGTAG – REFORMER anatómia 1. (R1) VÉGTAG – REFORMER anatómia 2. (R2) Hívj minket, vagy…

Bővebben

Boka anatómia

A boka funkcionális anatómiája (Dr. Papp Nóra és Dr. Ráthonyi Gábor szerkesztésében) A láb csontjai: lábtő (tarsus) – ugrócsont (talus) – sarokcsont (calcaneus) – sajkacsont…

Bővebben

Photography © Merrithew Corporation. Used with permission.