1. ANATÓMIA és TARTÁSELEMZÉS (1 nap 6 óra)

A funkcionális anatómiai tudás, tartáselemzés és a STOTT PILATES® gyakorlatok alapszintű ismerete a képzés előfeltételei. FONTOS! Gyógytornász kollégák számára az anatómia-tartáselemzés előképzés NEM KÖTELEZŐ, de ajánlott!

Teljes, részletes egyetemi szintű ismeret nem szükséges, de a váz-izomrendszer és a tartásanalízis megfelelő szintű tudása előfeltétele a STOTT PILATES® képzéseknek.

A Balance Stúdió szakmai vezetői több éves tanítási tapasztalattal a hátuk mögött nyújtanak, a Pilates oktatóképzés elvárásaihoz igazított, segédanyagokkal gazdagon illusztrált  előképzést. A tananyag főbb pontjai:

  • anatómiai alapfogalmak , szinonimák, síkok-jelzők
  • a csonttan alapjai (gerinc-váll-medenceöv)
  • mozgásleírás, mozgáselemzés
  • a szükséges izomtan: izmok eredése-tapadása, és -funkciója
  • a törzs és ízület-stabilizáló izmok
  • koncentrikus-izometrikus-excentrikus mozgások gyakorlatokban
  • tartáselemzés: referenciapontok, medencedőlés, gerincgörbületek

A kurzushoz adott nyomtatott segédanyagban az ÖSSZES alapvető anatómiai és tartáselemzési információ megtalálható.

Pilates anatómia videók elérhetők itt Dr. Ráthonyi Gábor, a Pilates Balance Stúdió orvos szakmai vezetőjének előadásában!
A pilates anatómia alapjai online előadás sorozat:
1. Bevezetés

2. Anatómiai síkok és irányok

2. GYAKORLATI ELŐKÉPZÉS (5 egyéni pilates óra)

A gyakorlati előképzés 5 egyéni óra keretében zajlik, ez MINDENKI SZÁMÁRA KÖTELEZŐ. Ezt az országban bármely megfelelően képzett oktatóval elvégezhető, mi a pesti és a budai Stúdióinkban szervezzük ezeket az órákat.  Ezek EGYÉNI IDŐPONTEGYEZTETÉSSEL, bármikor végezhetőek, megfelelő testtudat esetén akár tömbben (több órában egymás után) is.  Ez főként vidéki hallgatóinknak jelenthet nagy segítséget!

Ha a megadott előképzési időpontok nem megfelelőek, vagy részletesebben kívánod megismerni az alapokat EGYÉNI ELŐKÉPZÉS -re is van lehetőség BÁRMELYIK STOTT PILATES® oktatónál országszerte.

Photography © Merrithew Corporation. Used with permission.