A Pilates torna gyakorlatok öt fő alapelven alapszanak:

A STOTT Pilates 5 alapelve:

 1. helyes légzés
 2. medence helyzete
 3. mellkas helyzete
 4. vállak helyzete
 5. nyak- és fej helyzete

A STOTT™ Pilates gyakorlatokban valamennyi alapelv érvényesül, ezáltal mind az 5 alapelv elsajátítható.

Pilates alapelv videók

 A pilates torna nemcsak mozgásstúdiónkban, hanem ONLINE EGYÉNI ÓRÁK segítségével is elsajátítható, gyakorolható otthon.

Online óra foglalás
 • Pilates gyakorlatok a helyes légzés elsajátítására: A megfelelő légzés épp olyan fontos a Pilates torna során, mint a jógában: ez biztosítja a megfelelő oxigénellátást a mozgáshoz, és egyúttal segít az összpontosításban, a feszültségek oldásában, valamint aktiválja a mély hasizmokat is. A STOTT Pilates gyakorlatok légzéstechnikai feladatai segítik a gerincoszlop stabilizálását.
 • Pilates gyakorlatok a medence „imprint” helyzetben történő stabilizálására: A STOTT Pilates torna szerint a medencének és az ágyéki gerincnek semleges vagy „imprint” helyzetben kell lennie.
 • A mellkas helyzete a Pilates gyakorlatok során: A mellkas-bordakosár helyzete befolyásolja a felsőháti gerinc természetes ívét, kihat annak helyzetére. A Pilates torna (a helyes légzéstechnika alkalmazásával) segít a bordakosár stabilizálásban.
 • Vállak stabilizálása Pilates gyakorlatokkal: A lapockák és a vállak megfelelő helyzete szintén fontos a Pilates torna során; az egyes gyakorlatoknál így kerülhető el, hogy a nyak és a vállak felső része megfeszüljön. A vállak stabilitása nem keverendő össze azok merevségével!
 • A nyak és a fej helyzete a Pilates gyakorlatok során: Lényeges, hogy a természetes ívet megtartsuk a nyaki gerincben mozgás közben; ehhez akár kispárnát is használhatunk a Pilates torna alatt, amikor szükséges.
 • MELEGÍTS BE A PILATES ALAPELV GYAKORLATOKKAL! 

 A pilates torna nemcsak mozgásstúdiónkban, hanem ONLINE EGYÉNI ÓRÁK segítségével is elsajátítható, gyakorolható otthon.  Próbáld  ki  velünk! Első  óra ingyenes!

Online óra foglalás
Hívj minket, vagy írj e-mailt!

Telefon: +36 70 310 9000

Email: info@pilates.hu

Photography © Merrithew Corporation. Used with permission.