Örülünk, hogy ez a remek a módszer felkeltette az érdeklődésed! Az alábbi információ segíthet abban, hogy tájékozódjál a pilates lényegéről és segíthet abban, hogy minél hatékonyabban végezhessed.

Egyénre szabott Pilates gyakorlatok

A pilates hatékonyságának titka főként abban rejlik, hogy figyelembe veszi az egyén adottságait. Ez különbözteti meg jelentősen a hagyományos mozgásformáktól. Mindenkinek más a haj- illetve szemszíne, és ugyanígy különbözik testfelépítésünk, testtartásunk, ízületeink tágassága, izomerőnk és állóképességünk is. A MEGFELELŐEN KÉPZETT és tapasztalt pilates oktató ezek figyelembevételével állítja össze a EGYÉNI gyakorlatsorozatunkat-testbeállításainkat (programunkat) , melyek helyes elvégzését ellenőrzi és korrigálja.

Csoportos óra?

Csoportos órán mindenki ugyanazokat a gyakorlatokat végzi, az oktató figyelme megoszlik. Bizonyos gyakorlatok az elején túlterhelést okozva sérüléshez vezethetnek, később meg már nem jelentenek kihívást. Stúdiónkban a csoportos órát főként kiegészítőnek ajánljuk azoknak, akik már egyéni óra keretében megismerték a módszert. Ugyanakkor azt tapasztaljuk, hogy miután megismerik Vendégeink az egyéni óra hatékonyságát, lehetőségeikhez mérten szinte mindenki megmarad a személyükre szabott óráknál!

Nem csak fiataloknak!

A módszer fokozatosan felépített jellege, az egyéni oktató felügyelete nyújtotta biztonság és ütemes fejlődés a közép- és a „tapasztaltabb” korú Vendégeinknek is garantálja a mozgás örömét. A Stúdióinkban a kulturált körülmények megteremtik az intelligens gyakorlatokban való elmélyülés külső feltételeit. CSAK előjegyzéssel fogadunk Vendégeket ennek biztosítására!

Eredeti Pilates

Az alapító Joseph H. Pilates a módszert alapvetően gépeken fejlesztette ki, így ezek a gyakorlatok autentikusak. Nehezen képzelhető el a módszer alapos ismerete a gépeken végzett gyakorlatok nélkül!

Pilates gépek

A módszer lényege, hogy a gravitáció kiiktatásával, a rugók fokozatosan emelkedő terhelése mellett kombinálni lehet a nyújtó és erősítő gyakorlatokat. Ezzel a természetes mozgásmintákhoz sokkal közelebbi gyakorlatokat lehet felépíteni.

Hatékonyság és ár-érték arány

Az egyéni óra kétségtelenül drágább, de nem szabad elfelejtenünk, hogy jóval hatékonyabb is. Csoportos órán számos olyan gyakorlatot végezhetünk, ami túl könnyű vagy éppen túl nehéz. Előbbi esetben nem találunk elég kihívást az órában, utóbbi esetben sérülésveszélyes helyzetbe kerülhetünk. Rohanó világunkban kevés időt tudunk mozgásra fordítani, így nem mellékes, hogy ez az időt milyen hatékonyan töltjük!

Pilates stúdió

A hatékony pilates óra titka a képzett és tapasztalt oktató folyamatos figyelme és korrekció, valamint a gépekkel-kiegészítőkkel megfelelően felszerelt stúdió. Fontos, hogy ez egy „intelligens mozgásforma” , így megfelelően nyugodt körülményekre van szükség az elmélyüléshez, melyre egy zsúfolt-zajos fitneszterem kevéssé alkalmas.

Javaslatunk:

Kezdőknek vagy a korábban csak csoportos talaj órán részt vett leendő Vendégeinknek az un. EGYÉNI VEGYES órákat ajánljuk. Az óra fele részben a pilates gépeken, illetve fele részen az otthon is végezhető talaj gyakorlatokból áll.

A profi Pilates oktató

Stúdiónk STOTTT PILATES® Nemzetközi Oktatóképző Központ, így minden tanárunk nemzetközi szinten is elismert tanfolyamainkon ismerkedett meg a módszerrel és a gépekkel, majd a megfelelő gyakorlat megszerzése után kezdenek Vendégeinkkel foglalkozni, folyamatos továbbképzés mellett. Vendégeink UGYANAHHOZ, vagyis a saját személyi oktatójukhoz térnek vissza, aki óráról-órára folyamatos és dinamikus fejlődést tud biztosítani.

MINDEN KOROSZTÁLYT SZERETETTEL VÁRUNK!
Online foglalás
Hívj minket, vagy írj e-mailt!

Telefon 06703109000

Email info@pilates.hu

Photography © Merrithew Corporation. Used with permission.