Kerek fenék, lapos has?

Mielőtt a szépészeti sebész kezei alá vetjük magunkat, érdemes elgondolkodni az egyéb lehetőségeken. Éhezéssel ledobhatunk pár kilót, de számíthatunk rá, hogy ezek vissza is csúsznak ránk. Tartós eredményt csak a rendszeres mozgás és megfelelő étkezés együttese hozhat. További előnye a mozgásnak, hogy a boldogsághormonok felszabadulásával javítja hangulatunkat, így nem kell kedélyjavító falatokkal lenyomni a stresszt.
A sima súlyvesztéssel szemben a pilates az alakformálás előnyét nyújtja. A pilates gyakorlatokban nagy hangsúlyt helyezünk a helyes testtartásra. Görnyedt hátunkat, előreszegett fejünket kiegyenesítve magasabbnak tűnünk, esztétikusabb lesz a tartásunk. Sok esetben a pilates gyakorlatokkal kihúzzuk magunkat, megnyitjuk mellkasunkat és ez jótékonyan kiemeli a melleket, ami szintén fokozza nőiességünket!
Izomzatunk tónusa a stabilizálás révén emelkedik, nyirokkeringés a levezető gyakorlatokkal lendületbe hozható, így feszesebbnek érezzük testünket!

speciális pilates gépek lehetővé teszik a nyújtó-erősítő gyakorlatokat, melyek szálkásítják izomzatunkat. Így a zsírpárnák leépülése mellett, formás-szálkás izomzatunk lehet, ami sokkal nőiesebb, mint a tömeges-felfújt izomzat.

A nőknél gyakori a medence előre billenése, ami a hasizmok és a farizmok gyengüléséhez köthető. A hasizmok elgyengülése miatt a belek előre nyomják a pocakot, a gyenge farizmok miatt fenekünk lelapul. Nem is véletlen, hogy sok hölgy kétségbeesve küzd ez ellen. A szokásos edzésformák azonban több terhelést adnak a combizomzatra, ami nem előnyős ha túl vastag. A speciális pilates gépek bekapcsolják ezeket a nehezen elérhető izmokat, így igen hatékonyak.

A pilates már heti egy alkalommal is eredményes lehet, az oktatónkkal lefoglalt óra segít a rendszerességben. Ha lehetőségünk van természetesen felgyorsíthatjuk a folyamatot heti kettő vagy többszöri edzéssel, de mint említettük, a kulcs a rendszerességben van!

Photography © Merrithew Corporation. Used with permission.