Hogyan (ne) kezdjünk el mozogni?

Örülünk, hogy eljutottál idáig!! Segítünk abban, hogy a mozgás öröm és ne csalódás vagy sérülés forrása legyen!

Kezdjük!

A mozgásszegény életmód mellett minden a lustulásra csábít. Találni kell egy olyan mozgást ami:

  • mindenkinek szól 10-110 éves korig
  • kezdőtől haladóig
  • trendi (ha már belevágtam, hagy mondhassam el mindenkinek…)
  • változatos
  • ízület és gerinc kímélő
  • nem sérülök bele
  • …van ilyen????

Igen! A pilates!

Sztárok ismert edzésmódszere, mely a gyógytorna és élsport világában is hódít. Már itthon is elérhető mindenki számára.

Nem csak fiataloknak!

A módszer fokozatosan felépített jellege, az egyéni oktató felügyelete nyújtotta biztonság és ütemes fejlődés a közép- és a „tapasztaltabb” korú Vendégeinknek is garantálja a mozgás örömét. A Stúdióinkban a kulturált körülmények megteremtik az intelligens gyakorlatokban való elmélyülés külső feltételeit. CSAK előjegyzéssel fogadunk Vendégeket ennek biztosítására!

Túlsúly? Nem akadály!

A pilates gépeken a gravitációt kikapcsolva fokozatosan terhelünk. Mindenkinek egyéni programot állít be az oktató, és így elkerülhető a hirtelen kezdett futás vagy edzőtermi testsúlyos, súlyzós, ugrálós mozgásformák okozta sérülés.

Eredeti Pilates

Az alapító Joseph H. Pilates a módszert alapvetően gépeken fejlesztette ki, így ezek a gyakorlatok autentikusak. Nehezen képzelhető el a módszer alapos ismerete a gépeken végzett gyakorlatok nélkül!

Pilates gépek

A pilates gépek lényege, hogy a gravitáció kiiktatásával, a rugók fokozatosan emelkedő terhelése mellett kombinálni lehet a nyújtó és erősítő gyakorlatokat. Ezzel a természetes mozgásmintákhoz sokkal közelebbi gyakorlatokat lehet felépíteni és bámulatosan változatossá tenni.

Csoportos óra?

Csoportos órán mindenki ugyanazokat a gyakorlatokat végzi, az oktató figyelme megoszlik. Bizonyos gyakorlatok az elején túlterhelést okozva sérüléshez vezethetnek, később meg már nem jelentenek kihívást. Stúdiónkban a csoportos órát főként kiegészítőnek ajánljuk azoknak, akik már egyéni óra keretében megismerték a módszert. Ugyanakkor azt tapasztaljuk, hogy miután megismerik Vendégeink az egyéni óra hatékonyságát, lehetőségeikhez mérten szinte mindenki megmarad a személyükre szabott óráknál!

Hatékonyság és ár-érték arány

Az egyéni óra kétségtelenül drágább, de nem szabad elfelejtenünk, hogy jóval hatékonyabb is. Csoportos órán számos olyan gyakorlatot végezhetünk, ami túl könnyű vagy éppen túl nehéz. Előbbi esetben nem találunk elég kihívást az órában, utóbbi esetben sérülésveszélyes helyzetbe kerülhetünk. Rohanó világunkban kevés időt tudunk mozgásra fordítani, így nem mellékes, hogy ez az időt milyen hatékonyan töltjük!

Pilates stúdió

A hatékony pilates óra titka a képzett és tapasztalt oktató folyamatos figyelme és korrekció, valamint a gépekkel-kiegészítőkkel megfelelően felszerelt stúdió. Fontos, hogy ez egy „intelligens mozgásforma” , így megfelelően nyugodt körülményekre van szükség az elmélyüléshez, melyre egy zsúfolt-zajos fitneszterem kevéssé alkalmas.

Javaslatunk:

Kezdőknek vagy a korábban csak csoportos talaj órán részt vett leendő Vendégeinknek az un. EGYÉNI GÉPES PILATES órákat ajánljuk. Az óra fele részben a pilates gépeken, illetve fele részen az otthon is végezhető talaj gyakorlatokból áll.

A profi Pilates oktató

Stúdiónk STOTTT PILATES® Nemzetközi Oktatóképző Központ, így minden tanárunk nemzetközi szinten is elismert tanfolyamainkon ismerkedett meg a módszerrel és a gépekkel, majd a megfelelő gyakorlat megszerzése után kezdenek Vendégeinkkel foglalkozni, folyamatos továbbképzés mellett. Vendégeink UGYANAHHOZ, vagyis a saját személyi oktatójukhoz térnek vissza, aki óráról-órára folyamatos és dinamikus fejlődést tud biztosítani.

MINDEN KOROSZTÁLYT SZERETETTEL VÁRUNK!
ONLINE FOGLALÁS
Hívj minket, vagy írj e-mailt!

Telefon 06703109000

Email info@pilates.hu

Photography © Merrithew Corporation. Used with permission.